Om oss

1917 startar Carl Lindahl i Alingsås en grossistfirma för maskiner och verktyg. Holger Nermark ansluter sig 1919 och företaget får namnet Lindahl & Nermark AB. 100 år senare är Luna Verktyg & Maskin AB en av Nordens ledande leverantörer av högkvalitativa verktyg och maskiner för professionellt bruk till industri, byggsektor och offentlig förvaltning. 2018 återvinns namnet då Luna Service och sortimentet av maskiner slås samman och blir Lindahl & Nermark.

Genom en serviceavdelning med bred kompetens, ett stort utbud av tekniska tjänster och eftermarknad, helhetserbjudande och expertis hela vägen genom produktens livslängd så skapar vi trygghet och mervärde för kunden från rådgivning vid val av maskiner, installation, serviceavtal och utbildning.

Lindahl & Nermark satsar även på ett laboratorium för momentkalibrering och vi blir först i Norden med kalibrering enligt ISO standard ISO 6789:2017.

Vi har ett heltäckande maskinprogram, från små maskiner för underhållsverkstäder till produktionsmaskiner. Från träbearbetning till skärandebearbetning och plåtbearbetning.
Vi jobbar med starka varumärken såsom Luna, Arboga, Stahlwerk, Trumpf, SCM, Compact, Nossebro, Knuth och Pilous och har ett stort utbud av tillbehör tex chuckar, verktygshållare, kylvätska system, och maskinskruvstycken.

Vi hjälper ditt företag att bli en säker arbetsplats och förebygga arbetsskador med hjälp av godkända maskinskydd. Detta skapar en trygg arbetsmiljö för företagets anställda och förebygger ekonomiska förluster samt gör ditt företag till en attraktiv arbetsgivare. Vi jobbar med rätt leverantörer, har rätt kompetens och ger er rätt rådgivning.

Modellen för den svenska skolslöjdsalen är under förändring och vi vill vara där och sätta normen för den nya slöjdsalen. Vi vill skapa förutsättningar för ungdomar att intressera sig för tekniska yrken så att de imorgon kan bli våra medarbetare och kunder.